بازاریابی چریکی در ایران - مثال های عملی اجرا
تا کنون مطالب مختلفی از بازاریابی چریکی را در ایران آکادمی منتشر کرده ایم، در این مطلب به بعضی از شیوه های مورد بهرهگیری در این سخیف بازاریابی و نمونه های عملی بازاریابی چریکی در ایران می پردازیم.
پیش از آنکه به سراغ اصل سوژه برویم یک یادآوری برای دوستانی که برای نخستین بار با مفهوم بازاریابی چریکی مواجهه می شوند یا مطالب پیشین سایت را نخوانده اند داشته باشیم.
بازاریابی چریکی روشی است که در آن کمپانی ها با بودجه ای کم و با اتمام تکنیک های خلاقانه و نامتعارف در بازاریابی و تبلیغات بتوانند محصولات و خدمات خودشان را به مشتریان بالقوه معرفی کنند.
این سخیف بازاریابی بدست جی کنراد لوینسون معرفی شد و ایشان کتابی با همین عنوان دارند. علت نامگذاری این تکنیک هم تشابه دنیای رقابت در بازار با جنگ است، در جنگ خیلی اوقات یک گروه چریک می توانند لشکری را بهم بریزند و این تکنیک بازاریابی هم کمک می کند با بودجه ای مختصر در روبرو رقبای زیاد قوی کامیاب تر عمل کنیم. در دوره بازاریابی چریکی، به طور کامل این تکنیک ها روشنگری دیتا شده است.
اما برویم سراغ بعضی از طریق های اجرا بازاریابی چریکی.
ایجاد طریق های خلاقانه و جدید:
یکی از مواردی که باعث موفقیت در بازاریابی چریکی می شود، خلاقیت است، اگر این خلاقیت را در روش ارائه تبلیغ هم مورد استفاده قرار دهیم، می تواند تاثیرگذاری بالایی داشته باشد.
بعنوان نمونه سرشناس در این زمینه در ایران می شود به اقدام آپارات برای برند فیلمیمو اشاره کرد که جوانی با لباس زرد رنگ در کنار اتوبان تابلویی را در دست دارد که روی آن نوشته: "لم بده و فیلیمو ببین"
بازاریابی چریکی در ایران
معرفی بوسیله ملت و بصورت ویروسی:
اگر کسب و کاری بتواند در تبلیغات خلاقیتی بخرج بدهد که این تبلیغ در بین ملت بچرخد، توانسته یک تبلیغ کامیابی آمیز ارائه دهد.
یکی از اقدام ها می تواند توجه به روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی باشد، بعنوان نمونه کاری که سافتلن در روز نخست مدرسه ها انجام داد را می نا نمونه ای هرچند ناتوان از این کار دانست.
البته کمپانی های مختلف امروزه به وسیله اینفلوئنسرها اقدام به تعبیه تیزرهای تبلیغاتی و نشر آن ها از طریق فضای مجازی می کنند که خیلی اوقات بخوبی منتشر می شوند.
این مطلب را از دست ندهید: بازاریابی و تبلیغات چریکی
مثال هایی برای بازاریابی چریکی |
استفاده از فرصت های رایگان:
خیلی اوقات می طاقت با استفاده از یک حصار ساده، کار تبلیغاتی اثرگذار سپریدن داد و این اقدام چه بسا خرج چندانی هم نداشته باشد.
نمونه این کار، اقدام سازمان آب و فاضلاب است که با ترسیم شکل ذیل و استفاده از لوگو این کمپانی توانسته مفهوم جالبی را منتقل کند.
تبلیغات چریکی در ایران
یکی دیگر از این فرصت ها به کارگیری آسانسورهاست، اگر شما در یک مجتمع هستید، می توانید از آسانسورها به بهترین شکل شدنی بهرهگیری کنید. در این زمینه نمونه ایرانی ندیدم ولی شکل ذیل نمونه ای از بهرهگیری بالابر برای تبلیغات است.
بازاریابی پارتیزانی در ایران
هرکجا که فرصتی برای تبلیغات محیا است:
اگر بخواهیم بهترین پیشنهاد برای بازاریابی و تبلیغات چریکی را داشته باشیم، این است که هرکجا که فرصتی برای تبلیغات خلاقانه هست، باید از آن استفاده کرد.
نمونه های پایین نمونه هایی از همین سخیف است.
بازاریابی چریکی
تصویر بالا مربوط به تبلیغات دوربین های ضد آب کنون است که در کف روشویی هایی که در محیط های عمومی بوده، نصب شده است.
تبلیغات
تبلیغات یک فروشگاه بر روی مترو
تبلیغات چریکی
تبلیغ برروی نوار پیشخوان فروشگاه ها
نکته مهم در بازاریابی پارتیزانی یا همان بازاریابی چریکی این است که به بهترین نحو شدنی از تمام امکانات و فرصت ها استفاده کرد و با چاشنی خلاقیت اقداماتی را سپریدن عدل که بتواند به جذب مشتری کمک کند